מאמר בנושא תכנון חללים
מי לא רוצה להגיע בסוף היום לבית מזמין, נעים, שגורם לכל טרדות היום להתפוגג, ומשרה תחושת רוגע, סדר וביטחון.
תכנון הבית שבו אנו חיים יכול להתחיל מלידה של ילד נוסף או מיציאת הילדים מהבית. בשלב מסויים הבית כבר אינו מתאים לצרכים ולמסגרת המשפחתית החדשה, וחשוב לשקול את האלטרנטיבות – האם נכון לעבור או אולי לחשוב על תכנון מחודש על פי הצרכים העדכניים. תהליך כזה הוא הזדמנות, לעיתים חד פעמית, להגשמת חלומות אישיים מבחינה פרקטית ומבחינה אסטטית.
אז איך עושים את זה נכון?
התכנון הוא החלק החלק החשוב ביותר, מכאן יצאו כל החלומות שלכם. הנקודה החשובה ביותר בשלב זה היא לבחון את ההתנהלות היומיומית שלכם כבני הבית, את סדר היום, את ההרגלים, את הצרכים, הרצונות, האהבות, החלומות, ולהביא אותם לידי ביטוי בתכנון כדי שביתכם ישרת אתכם ולא תצטרכו להתאים עצמכם אליו, או להתנהל בצורה לא יעילה. התכנון הוא מלאכת מחשבת והוא מושפע מאלפי פרטים. כדאי להפקיד אותו בידיים של אומן שזו התמחותו, ולא להסתפק ברעיונות ממגזיני עיצוב, או טיפים מהשכנה שסיימה בדיוק לצבוע את הבית. ברגע שהגעתם לתכנון האידיאלי עבורכם, כל ההתנהלות היומיומית שלכם תשתנה לטובה ותתייעל, ואתם תהפכו לאנשים מאושרים ורגועים יותר.
עיצוב דירה לדוגמא
דירה לדוגמא היא דירה בבנין או בפרויקט בשלבים של בניה, שהיזם ייעד אותה לדירה שבה יבקרו הרוכשים הפוטנציאליים, וברגע שיכנסו אליה וירגישו בבית. הנסיון מראה שתחושה כזו משפיעה לחיוב על קבלת החלטה בנוגע לרכישת דירה באותו פרויקט.
כשניגשים לתכנן דירה לדוגמא המחשבה היא מעט שונה מתכנון דירה עבור אנשים ״אמיתיים״.
בדירה לדוגמא התכנון צריך להיות אוניברסלי, שיתאים ויצליח להתחבב על כמה שיותר אנשים שאוהבים סגנונות עיצוב שונים.
גם בחירת החומרים צריכה להיות עדכנית, מותאמת לסגנון העיצוב אבל בצבעים וטקסטורות ניטרליות, ע״מ שיתאים לרוב האנשים שמבקרים בדירה.
וכך יוצרים בסיס ניטרלי לריהוט הדירה. את התחושה שאני אוהבת לקבל בדירה כזו, אני יכולה לתאר כדף חלק לפני תחילתו של ציור. ככל שהדף הוא חלק וניטרלי יש משמעות ועצמה לכל אחד מהפריטים שנוסיף בחלל.
בדירות החדשות שנבנות בשנים האחרונות, המטבח חשוף ופתוח לחלל הציבורי. לפיכך, תכנון המטבח צריך להיות חכם ופונקציונלי, עם כמה שיותר מקומות איחסון, אך הוא חייב להיות חלק מהקונספט הכללי של הריהוט בדירה.
ריהוט הדירה – ריהוט דירה לדוגמא צריך להיות שיקי וטרנדי, ולייצר אוירה חמה וביתית.
גם הריהוט צריך להיות מותאם לחלל בגדלו. צריך להזהר לא לבחור ריהוט גדול מידי או קטן מידי ביחס לחלל הקיים. גם הצבעים צריכים להמשיך להיות יחסית ניטרליים, ואת כתמי הצבע כדאי לתת בצורה נקודתית כמו בכריות הנוי או בשולחנות הקפה.
גם הקירות יוכלו לעזור לנו להשלים את האוירה. יש אפשרות להתייחס לקיר אחד מרכזי, או יותר, שמחופה בחומר, טקסטורה וצבע בולט, מושך את העין לכיוונו, ומשלים את האוירה.
אם הדירה קטנה, כדאי להשתמש במראה גדולה שתתן תחושה של מרחב והגדלת החלל. כל העקרונות שציינתי מאפשרים לקבל בתוך אתר הבניה, דירה שמרגישה בית. כזו שמייצרת תחושה חזקה של חיבור לכמה שיותר סוגים של אנשים.